Novosti
arhiva/novosti/11.jpg
26.11.2019 Broj:92

NAJAVA!!! SALVIA AUREA 2019

Udruga proizvođača meda od kadulje u suradnji sa Udrugom pčelara Kadulja s otoka Krka organizira 4. Hrvatsko ocjenjivanje kvalitete meda od kadulje pod nazivom SALVIA AUREA 2019.


 

Udruga proizvođača meda od kadulje u suradnji sa Udrugom pčelara Kadulja s otoka Krka organizira 4. Hrvatsko ocjenjivanje kvalitete meda od kadulje pod nazivom  „SALVIA AUREA“ 2019. Završna svečanost proglašenja rezultata i dodjela diploma uz prigodan program održati će se 01. prosinca 2019. godine (nedjelja) u Njivicama u Društvenom centru Kijac s početkom u 16,00 sati.

 

Priredba je natjecateljskog, stručnog i edukativnog karaktera. Na izložbi biti će izloženi medovi kadulje koji su učestvovali u ocjenjivanju. Izložene medove moći će kušati potrošači posjetitelji građani i pčelari, te dobiti odgovore od stručne osobe na pitanja iz proizvodnje meda od kadulje i upoznati se sa karakteristikama različitosti ove vrste meda od područja do područja, a s ciljem boljeg upoznavanja ovog vrijednog proizvoda primorskog odnosno mediteranskog  područja.

 

U programu manifestacije organizirano je i predavanje za pčelar  i građane pod nazivom „Lisne uši – veza sa medunom“ koje će održati doc. dr. sc. Mirta Sudarić Bogojević  iz Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku.

U nadi da ćete  pronaći vremena u Vašem rasporedu šaljemo srdačne pozdrave.

                            

 

Predsjednik Organizacijskog odbora:

Mirko   Almaši