Novosti
arhiva/novosti/_def_news.jpg
24.02.2024 Broj:793

EDUKACIJA PAŠNIH POVJERNIKA

Hrvatski pčelarski savez zadnjih tjedan dana organizira edukaciju pašnih povjerenika.


Savez je organizirao edukaciju pašnih povjerenika s ciljem upoznavanja i rješavanja problema s kojima se povjerenici u svom svakodnevnom radu susreću. Porastom broja pčelara i obveze pašnih povjerenika sve su veće, te ovakve edukacije služe da povjerenici upoznaju vodstvo Saveza sa svojim problemima ali isto tako da i oni budu upoznati sa svojim obvezama, te mogućim novim zadacima. Edukacija se održava na sedam lokacija. Osim pašnih povjerenika na edukaciju su pozvani predsjednici i tajnici pčelarskih udruga.

Prva edukacija bila je prošlog vikenda na 23. Danima meda u Topuskom gdje su bili pozvani povjerenici i predstavnici udruga Grada Zagreba, te Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije.

Prošlu srijedu je u okolici Požege održana edukacija za povjerenike Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

U petak je u Pazinu u sklopu 18. Dana meda održana edukacija za Primorsko-goransku i Istarsku županiju, te kasnije navečer u Otočcu za predstavnike udruga Ličko-senjske i Karlovačke županije

U subotu prijepodne, 24. veljače 2024. održana je edukacija u Vrgorcu za udruge Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije, a kasnije popodne u Kninu za povjerenike Zadarske i Šibensko-kninske.

Narednih dana još slijede edukacije za udruge Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.