Novosti
arhiva/novosti/topusko-2023.jpg
21.02.2023 Broj:653

ODRŽANA 22. ZLATNA PČELA U TOPUSKOM

Proteklog vikenda u Top-Termama u Topuskom održani su 22. Dani meda – Zlatna pčela i 17. Županijsko ocjenjivanje meda.


U organizaciji Zajednice udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, Top-Terma d.o.o. i Turističke zajednice Općine Topusko, pod pokroviteljstvom župana Ivana Celjaka, proteklog vikenda održani su u Topuskom 22. Dani meda "Zlatna pčela" i 17. županijsko ocjenjivanje meda.

Manifestaciju je svečano otvorio zamjenik župana Mihael Jurić koji je prije toga sudjelovao na zanimljivom predavanju "Rastimo s medom" i mednom doručku s učenicima 1. i 2. razreda OŠ Vladimira Nazora Topusko.

Ova manifestacija je zanimljiva pčelarima po bogatom edukativnom djelu. Ovaj put su eminentni stručnjaci iz zemlje i inozemstva održali nekoliko zanimljivih predavanja.

U sklopu ove manifestacije već tradicionalno održana je i podjela priznanja 17. Županijskog ocjenjivanje meda čije se ocijenivanje odradilo pod vodstvom stručnjaka s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Šampion ovogodišnjeg ocijenjivanja je pčelarica Brankica Orlić sa svojim medom - medljikovcem. Nagradu "Zlatna pčela" po kategorijama ove godine primili su: Ivica Brižić iz Siska za kestenov med, Vlado Ličanin iz Novske za bagrem, Ivan Dodigović iz Novske za amorfu i Antonio Vrančić iz Siska za cvjetni med.

Pčelari su se ove godine u Topuskom predstavili s dvadesetak štandova nudeći gostima toplica i posjetiteljima bogatu paletu proizvoda svojih pčela.

Otvorenje manifestacije.


Manifestaciju je svečano otvorio zamjenik župana Mihael Jurić.