Novosti
arhiva/novosti/HAD.gif
25.08.2022 Broj:545

PRIJAVITE SE NA ONLINE TEČAJ APITERAPIJA I APITURIZAM

U organizaciji Hrvatskog apiterapijskog društva počinje online tečaj Apiterapija i apiturizam u trajanju od 70 školskih sati. Edukacija se odvija svake subote počevši od 20. 8. 2022. u kontinuitetu 9 tjedana od 12 do 18 sati.


Tečaj je namijenjen osobama koje nakon završetka edukacije žele obavljati djelatnost apiterapije, apiinhalacija ili se baviti apiturizmom kao i svima onima kojima je bavljenje pčelama više od proizvodnje meda. Tečaj pruža osnovna znanja vezana uz pčelarstvo, pčelinje bolesti, biologiju i fiziologiju pčela, nastanak i proizvodnju pčelinjih proizvoda (meda, peluda, propolisa, matične mliječi, pčelinjeg voska, pčelinjeg otrova), osnove izrade api preparata, upoznavanje sa važećom zakonskom regulativom, osnove biologije i fiziologije ljudskoga organizma, poznavanje medonosnog, začinskog aromatičnog i ljekovitog bilja, biološka svojstva pčelinjih proizvoda, osnove apiterapije u veterinarskoj medicini.
Važno je naglasiti da svi polaznici koji ostanu članovi Hrvatskog apiterapijskog društva nakon završetka edukacije i dalje imaju mogućnost stručnog savjetovanja i podrške te besplatne edukacije jednom godišnje s ciljem obnavljanja znanja i praćenja najnovijih trendova iz područja pčelarstva, apiterapije i apiturizma. Hrvatsko apiterapijsko društvo trenutno jedino u Hrvatskoj pruža edukaciju navedene tematike. U cijenu edukacije uključena je stručna literatura, predavanja, provjera znanja od strane tročlanog povjerenstva za obranu seminarskoga rada, potvrda o završetku edukacije, terenska nastava i posjet apiturizmu te drugi dio terenske nastave posjet proizvođaču matične mliječi i uzgajivaču selekcioniranih matica. 
Za sve informacije, upise i prijave možete se obratiti predsjednici Hrvatskog apiterapijskog društva i voditeljici tečaja dr. sc. Gordani Hegić na e-mail ghegic@gmail.com ili na mob + 385 95 910 66 53 
Dobrodošli su polaznici iz čitave Hrvatske i regije! 

  
                                                                                                                                        Gordana Hegić