Novosti
arhiva/novosti/HAD.gif
03.01.2022 Broj:453

NOVI TEČAJ APITERAPIJE I EDUKACIJSKO PUTOVANJE

Hrvatsko apiterapijsko društvo u veljači 2022. počinje s novim tečajem Apiterapija III - praktična apiterapija te organizira edukacijsko putovanje.


Hrvatsko apiterapijsko društvo u veljači 2022. počinje s novim tečajem Apiterapija III - praktična apiterapija te organizira edukacijsko putovanje. Kao što je večini poznato u Hrvatskoj se već petu godinu za redom održava tečaj Apiterapija i apiturizam. Puno polaznika već je završilo tečaj, pokrenulo svoju apiturističku priču i razvilo ponudu proizvoda i usluga koja je specifična. Da bi pratili trendove pčelarskog turizma u Hrvatskoj Hrvatsko apiterapijsko društvo organizira trodnevno putovanje i edukaciju na trenu za sve one koje zanima kako se apiturizam razvio u Hrvatskoj. Edukacija se sastoji od posjeta nekoliko točaka i različitih oblika apiturističkih objekata. Ovaj tečaj posebno je namijenjen svima onima koji su završili već spomenuti tečaj Apiterapija i apiturizam i žele upotpuniti svoje znanje za primjenu u praksi.

Plan putovanja:

Polazak je iz Zagreba u petak 18. 2. 2022. u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Stari Grabovac pored Novske. Razgledavanej api komore gdje su košnice smještene izvan kučice za inhalaciju. Razgovor s vlasnicom koja je u tri godine nevjerojatnom dinamikom razvila apiturističku ponudu čitavom paletom usluga. U razgovoru s ovom uspješnom ženom poduzetnicom saznajte kako započeti svoju poduzetničku avanturu i pitajte sve što vas zanima.


Iduća točka su Našice. U obrtu registriranom za apiterapiju i apiinhalacije poznajte vlasnicu koja se bavi dugo pčelarstvom a svoju je profesiju nakon edukacije prilagodila današšnjim trendovima te uz apiinhalacije surađuje s vrtićima i školama vezano uz edukaciju najmlađih, a na ovogodišnjem simpoziju Apiterapija očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima liječnica je upravo iz Anitine apikomore održala predavanje. To je suradnja kakvoj teže mnogi naši pčelari a marljiva i sposobna gospođa Anita ju je i ostvarila. Nakon posjeta i edukacije slijedi ručak u obližnjem ribnjaku.  


Krećemo put Vukovara gdje ćemo odsjesti u hotelu Lav **** smještenom u centru Vukovara neposredno u blizini Dunava. Nakon smještaja slobodno vrijeme za šetnju gradom, večera u hotelu. Nakon doručka, drugi dan druženje s vukovarskim pčelarima, posjet školi koja zahvaljujući entuzijazmu vukovarskih pčelara za svu djecu, čitave godine ima u ponudi med svakodnevno. Djeci je med dostupan kada ga žele i koliko žele. Projekt je za svaku pohvalu te bi bilo vrijedno tako nešto pokušati ostvariti na nivou čitave Hrvatske. Uz to, vukovarski su pčelari razvili i turističku ponudu svojih proizvoda također u sklopu zanimljivog projekta o kojemu ćete više saznati od predsjednika pčelarske udruge Vukovar 91 g. Ivana Dumendžića. Nakon kratkog odmora uz ručak u obližnjem restoranu na Dunavu posjet Vinkovcima i trgovini pčelarskom opremom s naglaskom na pojedinu inovativnu opremu koju imaju u ponudi. Zatim slijedi posjet prvom hrvatskom proizvodaću medovine. Uz degustaciju, razgovor i druženje upoznajte  osnove ove zanimljive proizvodnje.  Večera u hotelu, odmor ili zabava do jutra po želji.


Nakon doručka predavanje o mogućnostima razvoja apiturizma u Hrvatskoj, konzultacije. Odjava iz hotela, po želji razgled grada ili posjet Kopačkom ritu. Put prema Zagrebu uz ručak na salašu. Prije kraja putovaja još ćemo posjetiti Donji Stupnik gdje će se posjetitelji upoznati s kušaonom meda, mobilnom kućicom za apiinhalacije (treći tip kućice) kao i s divljim pčelama nastanjenim u drvetu. Nakon razgovora s domaćinima polazak prema Zagrebu.


U Zagreb stižemo u kasnim večernjim satima.  Broj polaznika je ograničen a prijave se primaju od 05. 01. 2022. na ghegic@gmail.com uz prijavu potrebno je uplatiti i akontaciju za putovanje.

 

Postoji mogućnost sufinanciranja edukacije od strane APPRRR.                                                                                                                                 Voditelj edukacije i putovanja

                                                                                                                           dr. sc. Gordana Hegić mag. ing. agr.