Novosti
arhiva/novosti/mps-savez.gif
07.09.2021 Broj:397

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE IZDALO OBAVIJEST PČELARIMA U VEZI SUFINANCIRANJA NABAVE ŠEĆERA

Poštovani, tijekom trajanja e-Savjetovanja s javnošću za Prijedlog Pravilnika o provedbi programa potpore pčelarima zbog gubitka medonosnog potencijala, pčelari su već počeli slati zahtjeve i račune na adresu Ministarstva poljoprivrede, Ilica 101, Zagreb. Do sada je na adresu Ministarstva poljoprivrede pristiglo 46 zahtjeva. Budući da navedeni Pravilnik još nije objavljen u „Narodnim novinama“, zaprimljeni zahtjevi ne mogu se smatrati valjanima.


Poštovani, tijekom trajanja e-Savjetovanja s javnošću za Prijedlog Pravilnika o provedbi programa potpore pčelarima zbog gubitka medonosnog potencijala, pčelari su već počeli slati zahtjeve i račune na adresu Ministarstva poljoprivrede, Ilica 101, Zagreb. Do sada je na adresu Ministarstva poljoprivrede pristiglo 46 zahtjeva. Budući da navedeni Pravilnik još nije objavljen u „Narodnim novinama“, zaprimljeni zahtjevi ne mogu se smatrati valjanima. Pravilnik će stupiti na snagu prvog dana nakon objave u „Narodnim novinama“ i tek nakon stupanja Pravilnika na snagu počinje teći rok za podnošenje zahtjeva.

Molimo da obavijestite pčelare kako se zahtjevi zaprimljeni prije objave i stupanja na snagu Pravilnika smatraju nevažećima, te ih uputite da je potrebno ponovo poslati zahtjev nakon što Pravilnik stupi na snagu. Prateću dokumentaciju (račune) nije potrebno slati ponovo, dovoljno je poslati ispunjen obrazac zahtjeva s datumom nakon stupanja Pravilnika na snagu, a najkasnije do 15. listopada 2021. godine.,

S poštovanjem,

 

                                                                                        Gordana Duvnjak, dipl. ing.

                                                                                        Voditeljica Odjela za peradarstvo i pčelarstvo

                                                                                        Ministarstvo poljoprivrede