Novosti
arhiva/novosti/komarac2.jpg
26.07.2021 Broj:376

Obavijest o promjeni termina adulticidnog tretmana

Slijedećih dana obavljati će se suzbijanje komaraca u navedenim mjestima.


http://pcela.hr/arhiva/pdf/OBAVIJEST_Promjena_termina.pdf


Poštovani,

Obavještavamo Vas da smo pomaknuli termin adulticidnog tretmana na ograničenom području grada sa rano jutarnjeg na večernji termin te će se adulticidno tretiranje provesti 26.07.2021. (ponedjeljak) od 20:30 do 22:30 sati.


PLAN RADA:

Datum provedbe adulticidnog tretmana: 26.07.2021. godine (ponedjeljak)

Vrijeme provedbe adulticidnog tretmana: od 20:30 do 22:30 sati.

Ciljano područje:

                                                                               Područje oko ŠRC POLOJ

                                                                        Prostor uz gradske bazene VIJUŠ


Adulticidno suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje, primjenom uređaja za toplo zamagljivanje s vozila u pokretu. Za suzbijanje će se koristiti insekticid propisno registriran i dopušten za tu namjenu, rješenjem Ministarstva zdravlja za primjenu u Republici Hrvatskoj.

Za toplinsko zamagljivanje koristit će se biocid, insekticid za suzbijanje iskata u javnoj higijeni, vrsta biocidnog pripravka: 18, pod trgovačkim nazivom NEOPITROID PREMIUM (djelatna tvar: permetrin, d-trans Allthrin 75/25, PBO).

Molimo pčelare koji, eventualno imaju košnice na području na kojem se planira provesti adulticidno suzbijanje komaraca da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi zaštitili svoje pčele.

Također, molimo građane da se ne zadržavaju (bez prijeke potrebe) na otvorenome u područjima provedbe u vrijeme suzbijanja.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tijekom planiranja vremena provedbe, tretmani će se odgoditi, a o svakoj promjeni pravovremeno ćemo obavijestiti javnost.