Novosti
arhiva/novosti/mala-potres.jpg
30.12.2020 Broj:306

RAZORNI POTRES NAPRAVIO OGROMNE ŠTETE PČELARIMA

Razorni potres koji je jučer pogodio područje Siska, Petrinje, Gline te brojnih okolnih mjesta napravio je enormne štete na pčelinjacima i ostaloj pčelarskoj imovini. Nažalost u rušenju kuće u Majskim Poljana kod Gline poginuli su članovi Hrvatskog pčelarskog saveza otac i sin, Franjo i Marijo Tomić. Hrvatski pčelarski savez sutra otvara broj ŽIRO RAČUNA za prikupljanje donacija za pomoć svim stradalim pčelarima i njihovim obiteljima.


Razorni potres koji je jučer pogodio područje Siska, Petrinje, Gline te brojih okolnih mjesta napravio je enorme štete na pčelinjacima i ostaloj pčelarskoj imovini. Nažalost u rušenju kuće u Majskim Poljana kod Gline poginuli su članovi Hrvatskog pčelarskog saveza otac i sin, Franjo i Marijo Tomić, te ovim putem izražavamo duboku sućut obitelji nastradalih pčelara.

Hrvatski pčelarski savez sutra otvara broj ŽIRO RAČUNA za prikupljanje donacija za pomoć svim stradalim pčelarima i njihovim obiteljima.

U tijeku su i pregovori s Ministarstvom poljoprivrede te radi toga molimo sve stradale pčelare da se radi procjena šteta što prije jave u svoje udruge i povjerenicima na pogođenom području te dostave podatke o štetama na svojim pčelinjacima.

Ovom prilikom zahvaljujemo Pčelarskom savezu Slovenije i njihovom predsjedniku Noč Boštajnu te ostalima na ponuđenoj pomoći i porukama podrške našim pčelarima i građanima stradalima u potresu.

U nastavku pogledajte par detalja s nastradalih pčelinjaka.