Novosti
arhiva/novosti/images/_def_news.jpg
12.06.2020 Broj:198

SASTANAK S MINISTRICOM POLJOPRIVREDE

U srijedu, 10. lipnja 2020. godine, održan je sastanak u Ministarstvu poljoprivrede RH na kojemu se raspravljalo o planiranim aktivnostima u sektoru pčelarstva u ovoj godini s obzirom na promjene prouzročene prisutnošću virusa COVID-19.


SASTANAK S MINISTRICOM POLJOPRIVREDE

 

U srijedu, 10. lipnja 2020. godine, održan je sastanak u Ministarstvu poljoprivrede RH na kojemu se raspravljalo o planiranim aktivnostima  u sektoru pčelarstva u ovoj godini s obzirom na promjene prouzročene prisutnošću virusa COVID-19.

 

 

Konstruktivnom sastanku su u ime Ministarstva poljoprivrede prisustvovali ministrica, gospođa Marija Vučković, pomoćnik ministrice, gospodin Zdravko Barać te načelnica  Sektora, gospođa Mia Franić. Delegaciju Hrvatskog pčelarskog saveza predvodio je predsjednik Saveza, gospodin Željko Vrbos, u pratnji gospodina Dražena Koceta, člana Upravnog odbora te članova stručne  službe.

Utvrđene su smjernice za ovu godinu te je, između ostalog, sukladno raspravi o jednoj od ključnih točaka sastanka pokrenuta inicijativa za pomoć pčelarima kojima je načinjena šteta uslijed sve učestalijeg trovanja pčela i gubitka pčelinjih zajednica. U tu je svrhu ocijenjeno važnim pristupiti zajedničkoj  izradi hodograma aktivnosti koji će pčelarima olakšati postupak prijave nastale štete upravo u tu svrhu.

 

Hrvojka Galeković

Tajnik