Novosti
arhiva/novosti/_def_news.gif
23.04.2020 Broj:172

PREDAJA ZAHTJEVA ZA POTPORE U PČELARSTVU DO 20. LIPNJA 2020.

Podsjećamo da je s Ministarstvom poljoprivrede dogovorena odgoda rokova za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje mjera s pripadajućim dokazima plaćanja Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 20. lipnja 2020. godine.


Dragi kolege pčelari,

Podsjećamo da je s Ministarstvom poljoprivrede dogovorena odgoda rokova za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje mjera s pripadajućim dokazima plaćanja Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 20. lipnja 2020. godine (dalje: Agencija za plaćanja).

Pravilnik o dopunama Pravilnika o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2020. do 2022. godine objavljen je u Narodnim novinama broj 41/2020 i dostupan na stranici HPS-a.

U svjetlu novonastalih okolnosti i skraćenih rokova za provjeru točnosti i potpunosti zahtjeva koji će se dostavljati u Agenciju za plaćanja, molimo sve pčelare da obrate posebnu pozornost na točnost i cjelovitost svojih zahtjeva za sufinanciranje s priloženim dokazima o plaćanju, u cilju izbjeganja mogućnosti odbijanja zahtjeva zbog njihove netočnosti ili nepotpunosti.

Sigurni smo da će službenici Agencije za plaćanja, kao i do sada, uložiti dodatne napore da se udovolji što većem broju zahtjeva i isprave moguće slučajne pogreške, no na svima nama je da umanjimo broj njihovih intervencija ili mogućnost odbijanja zahtjeva.