Novosti
arhiva/novosti/_def_news.gif
07.10.2022 Broj:576

ODRŽAN SASTANAK PREDSJEDNIKA PČELARSKIH UDRUGA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

Jučer je u Krapini održan sastanak predsjednika pčelarskih udruga sjeverozapadne Hrvatske.


Jučer održani sastanak u Krapini prvi je u nizu koji će se održati do kraja ove godine. Na sastanak su pozvani predsjednici/predstavnici Sjeverozapadne Hrvatske, odnosno pčelarske udruge iz Krapinsko-zagorske županije, Koprivničko-križevačke županije, Varaždinske županije i Međimurske županije.

 

Sukladno Članku 32. novog Statuta HPS-a sastanci će se održavati po teritorijalnom principu.

Članak 32. podrazumijeva podjelu teritorija RH na pet zemljopisnih regija:

  • Središnja Hrvatska (Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Karlovačka županija, Sisačko-moslavačka županija i Bjelovarsko-bilogorska županija)
  • Sjeverozapadna Hrvatska (Krapinsko-zagorska županija, Koprivničko-križevačka županija, Varaždinska županija i Međimurska županija)
  • Istočna Hrvatska (Virovitičko-podravska županija, Osječko-baranjska županija,  Vukovarsko-srijemska županija, Brodsko-posavska županija i Požeško-slavonska županija)
  • Sjeverni Jadran i Lika (Primorsko-goranska županija, Istarska županija i Ličko-senjska županija)
  • Srednji i južni Jadran (Zadarska županija, Šibensko-kninska županija, Splitsko-dalmatinska županija i Dubrovačko-neretvanska županija)

 

Sastanku se jedino nisu odazvali predstavnici pčelarskih udruga članica Saveza iz Varaždinske županije.

 

Na sastanku su se raspravljalo o aktivnostima u HPS-u, Pravilniku o držanju pčela, Zajedničkoj poljoprivrednoj politici 2023. - 2027., odnosno sektorskim intervencijama u pčelarstvu, Nacionalnoj staklenci za med, te o regionalnoj problematici pčelarskih udruga.